Vad jag är stolt över och mindre stolt över i min mammaroll ♡ | Marielle Winkler
mariellewinkler

Marielle Winkler

Annons

Vad jag är stolt över och mindre stolt över i min mammaroll ♡

For all the things my hands have held the best by far is you ♡

 

Hej finaste ni ♡

Vi alla gör ju så gott vi kan som föräldrar och vi älskar ju våra barn över allt annat, eller hur? Att bli förälder är det underbaraste i livet men det är också samtidigt en tuff utmaning vi tar oss an. Viktigast av allt är att vi ger våra barn oändligt med kärlek och trygghet och vi gör så gott vi bara kan. Jag har funderat lite över vilka egenskaper jag är extra stolt över i min mammaroll och vilka jag är mindre stolt över och tänkte dela med mig till er.

 

Egenskaper jag är stolt över i min mammaroll 

 

• Att jag har tagit allting i Benjamins takt utan att låta mig stressas av omgivningen. Det pratades mycket runtomkring mig om att det skulle bli svårt att sluta amma Benjamin eftersom han var så himla fäst vid bröstet och eftersom han inte ville ta napp. Fast att jag ärligt talat blev lite stressad inombords av allt runtomkring så lät jag ändå Benjamin styra och det fick gå i hans takt. Jag ammade ofta och länge men när han var 11 månader kände jag att både han och jag var redo att sluta och då gick det huuur lätt som helst att sluta. Inte minsta lilla problem var det. Och jag är övertygad om att det är för att jag lät honom amma hur ofta och mycket han ville. Det gav honom den tryggheten han behövde och därför var det också lätt att sluta den dagen han var redo. En annan sak som omgivningen gärna försökte stressa på, det var att han alltid sov i min famn både om dagarna och kvällarna. Jag kunde verkligen inte lägga ner honom, då vaknade han direkt. Och många runtomkring stressade mig med detta att man måste ju kunna lägga ner ett barn som sover. Men det gick verkligen inte och jag satt (stod ibland) med honom i famnen varje gång han sov, månad efter månad. Det fick ta sin tid. När han var redo gick det jätte bra. Jag har heller inte stressat på Benjamin att lära sig att somna själv eller sova i egen säng. Han är fortfarande liten och jag låter honom vara liten. Allt sånt kommer han ju lära sig tids nog ändå.

• Att jag ammade så pass länge som jag gjorde. Självklart är det inte fel om man slutar amma tidigare än vad jag gjorde eller om man inte ammar alls heller för den delen. Alla gör som dem vill och kan och inget är rätt eller fel. Men för mig var det så viktigt och det var verkligen Benjamins trygghet under så lång period. Visst var jag väldigt låst under det första året och i perioder ammade jag var-varannan timme på natten, och det var många tillställningar och middagar på stan med vänner som jag fick tacka nej till eftersom jag fortfarande ammade. Men de var såååå värt det ♡

• Att jag är en hönsmamma. Yes, ni läste rätt. Det står under rubriken ”Stolt över”. Jag är en stolt hönsmamma. Många säger hönsmamma som något negativt men jag håller inte med. Man är ”hönsig” av kärlek. Kärlek till sitt barn och rädsla över att något ska hända den som betyder mest i livet. (Självklart förstår jag att alla föräldrar känner så oavsett om man är hönsig eller inte) men det är inget fel att vara hönsig tycker jag. Min mamma har alltid varit världens hönsmamma mot oss och jag har haft världens bästa uppväxt tack vare henne och alltid känt mig så himla trygg.

 

Egenskaper jag är mindre stolt över i min mammaroll 

 

• Att den där jädrans mobilen är framme stup i kvarten. Jag försöker tänka på att lägga undan den helt ibland när vi leker och så men ibland kommer jag på mig själv med att sitta och filma honom för att han är så himla söt eller så trillar man in på instagram eller skickar sms eller något. Självklart är det också okej att ha telefonen framme ibland men jag vill bli bättre på att lägga undan den helt och hållet lite oftare.

•  Jag har väldigt dåligt tålamod. Ibland testar min lille kille mig rejält och jag försöker verkligen att behålla lugnet i dessa situationer. Ibland lyckas jag men jag har mycket att jobba på vad gäller just tålamodet.

• Jag är oerhört dålig på att prioritera mig själv. Jag har alltid varit av den åsikten att det är viktigt att man som mamma prioriterar sig själv också. Givetvis är barnet/barnen alltid nummer ett men jag tror att det är viktigt att också prioritera sig själv ibland. Ta egentid, göra något bara för sig själv som man mår bra av osv. Glad mamma är en bra mamma och då blir också barnen glada. Jag måste verkligen bli bättre på att prioritera mig själv ibland. Är ni bra på det?

• Jag har svårt för att släppa taget här hemma, om disk, tvätt och städning. Det har varit mitt största problem sedan Benjamin föddes. Jag är van vid att alltid ha haft det tip topp runtomkring mig och att plötsligt känna att det inte riktigt går, det är såå stressande. Ibland önskar jag att jag bara kunde strunta i den där tvätthögen som behöver vikas och vara i nuet och leka med Benjamin. Men det stressar mig och jag vill helst ha allt klart runtomkring först innan jag sätter mig på golvet och leker exempelvis.

 

Fler egenskaper jag inte är stolt över än stolt över inser jag nu när jag läser min lista. Men det blir väl lätt så, man är duktigare på att se det man gör mindre bra än det man faktiskt gör bra. En sak vet jag iallafall och det är att jag ger Benjamin oändligt med kärlek. Han är mitt allt och han är sååååå enormt älskad ♡

 

Skriv gärna om det är något speciellt ni är extra stolta över eller mindre stolta över i er mammaroll.

 

KRAMAR

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
mariellewinkler

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Evelina

  Har fått höra att jag curlar mina barn , och ja det gör jag nog. Svårt att inte göra allt för de man älskar mest , så det är nog både min negativa och positiva sida som mamma. Mina barn får se en mamma som står upp för dom, gör allt för dom och samtidigt tar ingen skit. Bryr mig inte om ifall det är hela “coola” tonårskillgänget (som jag såklart inte känner) som smäller raketer eller lilla 6 åringen som tränger sig i kön så är jag där och förklarar vad de gjort för fel . Men är heller inte blyg för att förklara och berätta för främlingar vad de gör rätt eller hur imponerad jag är av dom.
  Jag vill lära mina barn civilkurage och att stå upp för vad som är rätt och fel .

 2. eva

  Hej Marielle jag heter Eva är mamma och mormor jag är 52 år.
  Tycker du är en vad man kan se omtänksam mamma och ett gott hjärta.Att ha ett perfekt hem betyder inte mkt..Det viktigaste är kärleken och vara tillsammans ta vara på livet då man så fort kan förlora någon . Att ha kliniskt rent och undanplockat är inte det viktigaste. Ha det gott och tack för fin blogg Med vänlig hälsning Eva

  1. mariellewinkler
   mariellewinkler

   Hej Eva 🙂 Tack snälla för din kommentar och dina fina ord. Jag håller helt med dig – det är verkligen inte det viktigaste med ett kliniskt hem. Många kramar til dig <3

 3. Sussi

  Hej, jag hamnade här av en slump, Jag googlade bara ”mamma kläder Livly” och hamnade på din blogg. Har bara läst detta inlägg och inlägget nedanför. Det är så läskigt för det känns som att det är jag som skrivit det. Allt utom att bebis somnar i famnen. Det gjorde min son de första sju månaderna på kvällen men han började sova bättre när jag lade ned honom efter amningen när han fortfarande är vaken.

  Är också en riktig hönsmamma, jag tycker att allt annat vore konstigt men min man tycker att jag ska slappna av mer 😉 Kul iaf att läsa ditt inlägg 🙂

  1. mariellewinkler
   mariellewinkler

   Hej Sussi 🙂 Vad glad jag blir att du hittade hit till mig 🙂 Så skönt alltid när man får igenkänning från andra mammor <3 Ja hönsmamma kommer jag nog vara alltid, haha! Men jag tycker det är härligt 🙂 Kramar till dig fina <3

Annons
stats