Det bästa med att vara mammaledig ❥ | Marielle Winkler
mariellewinkler

Marielle Winkler

Annons

Det bästa med att vara mammaledig ❥

Jag och min lille prins ❥ Min tröja är sprillans ny och är i 100% kashmir och kommer från Davida cashmere (@davidacashmere) Ni hittar den HÄR

 

Hej solstrålar ❥

 

Att vara mammaledig är det bästa jag någonsin upplevt. Mysigaste och bästa tiden i mitt liv, helt utan tvekan. Jag ser egentligen ingenting negativt alls med att vara mammaledig, förutom då möjligtvis att man inte känner sig så bidragande till familjens inkomst, haha. Men annars är verkligen allt annat så fantastiskt underbart. Jag är så tacksam och lycklig över att jag hade möjligheten att vara mammaledig så pass länge. I 1 år och 8 månader var jag hemma. När jag gick hem på ledighet så kändes det så galet länge när jag tänkte på det men jisses vad fort tiden har gått. Samtidigt som det också känns som att jag fått vara hemma väldigt länge.

Det allra bästa med att vara mammaledig har ju såklart varit att få spendera 24 timmar om dygnet tillsammans med min älsklingsmänniska. Helt underbart! Så mysigt att veta att man har all tid ihop och inte behöva känna sig stressad över att maxa tiden utan man vet att vi hänger ihop dag ut och dag in lääääänge länge ❥

Att kunna ta dagen som den kommer. Inga måsten, inga tider att passa. Känner man för att mysa länge på morgonen framför nyhetsmorgon så gör man det och är man på humör för en lång powerwalk med vagnen på morgonen så gör man det. Och tid finns alltid över för handling, städning och andra måsten. Har man sovit dåligt en natt så behöver man inte känns stress för det utan då kan man vila och ta det lugnt dagen efter. Jag älskar att ha det så ❥

Att få umgås och vardagslyxa med fina vänner som också är mammalediga. Herregud vad mysigt vi hade tillsammans – vi mammaligan – jag tror att vi alltid kommer ha en speciell relation för vi har delat så mycket tillsammans. Och umgåtts mer intensivt än vad man någonsin annars har tid och möjlighet att göra. Vi har lyxat med goda luncher, frukostar och fikor ihop, pratat om allt från amning till bajsblöjor men också om relationer, frisörbesök, jobbtankar och massa annat. Helt underbart att få dela denna tiden med mina tjejer och deras små hjärtan ❥

Att kunna styra sin tid helt själv och inte behöva sätta klockan på morgonen. Benjamin var den enda som styrde min tid och mitt liv under denna tiden. Så himla underbart! Ville man resa bort några dagar mitt i veckan exempelvis så kunde man göra det utan att behöva kolla upp med en chef på ett jobb först om det var okej. Att bara anpassa sig efter den människa  man älskar mest på jorden ❥

Jag skulle kunna nämna 1000 saker till som jag älskade med att vara mammaledig men dessa är de absolut viktigaste ❥

 

Jag är en extremt sentimental människa och jag saknar den här tiden varenda varenda dag ❥ Jag hoppas på att få uppleva det igen.

Till er som är mammalediga nu eller har det framför er, jag säger bara en sak – NJUT!

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
mariellewinkler

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Rebecka

  Vilken fin lista, känner verkligen igen mig! Är föräldraledig sedan oktober och tiden går sååå fort. Älskar att vara hemma med min lilla kille och att ha tid till det mesta utan en massa måsten och vardagsstress. Hade alltid velat ha det så.

  Jättefin tröja från Davida också. Hur upplever du att denna tröjan är i storlek? 🙂

  1. mariellewinkler
   mariellewinkler

   Åh ja, bästa som finns att vara mammaledig. Så underbart, jag saknar det varenda dag <3
   Jag skulle säga att tröjan är normal i storlek. Jag har storlek S och det är den storleken jag brukar ha. Många kramar <3

Annons
stats